Kelebeklerle aktif olarak ilgilenmeye basladigimdan bu yana yurt disindan pek cok kitap satin aldim, hemen hepsi teknik, rehber kitapti, ama 2010 sonbaharinda aldiklarimin arasinda bir tanesi beni oylesine etkiledi, oylesine buyuledi ki...kitap kelebekleri anlatirken, diger canlilarla iliskisi ile birlikte dogadaki tum canlilari edebiyat, sanat, felsefe, tarih, arkeoloji, psikoloji gibi sosyal bilim dallari ile harmanlamisti; kuslar ve yilanlar ile ilgili bolumler ilgincti, aslinda kitap bastan sona ilgincti. Okudukca sizi daha da hayrete dusuruyordu, birbiri ile ilgisiz gibi gorunen entomoloji ve psikolojiyi bir araya getiriyordu.
Ulkemde dogadaki canlilarla ilgili kitaplarin sayisini dusundum ve benim gibi kelebek tutkunu herkesin bu kitabi okumasini istedim/diledim. "Kelebek gozlemcisinin cep kitabi"nin baskiya hazirlik donemleriydi ve Cavit Bey'e bu kitabi Dev Belgesel den cikarmasini tavsiye ettim, kabul etti ve gerekenler yapildi ve de asagida baglantisini verdigim kitap cikti.
Kitap, icerigi bir yana fotograflari ile de gorsel bir solen ve bizi doganin sihirli, harika yaratiklari ile buyulu diyarlari kesfetmeye davet ediyor.
Doga tutkunu herkesin kitapliginda bulunmasi gereken iyi ve farkli bir kitap;
http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=HTYV9ZRAT760ZVPI4FED
Vildan Bozacı, İzmir 08.02.2012
|